Šokoladas arba gabalėlis svajonės

0
1470

Šokoladas – moterų saldžioji nuodėmė, tampa nepakeičiamu tomis sunkiomis dienomis, kai kamuoja kasdieniai rūpesčiai ar prasta savijauta. Mažas šokolado gabalėlis savyje turi daugiau teigiamų savybių nei ilgas terapijos seansas pas psichologą. Nusipirkusi plytelę juodojo šokolado, kuriame minimalus kakavos kiekis turi būti bent 50%, įsigysi nemenką dozę laimės hormonų. Metas griauti mitus ir visam laikui įtraukti šokoladą į kasdienių pirkinių sąrašą.

Dauguma moterų atsisako saldumynų, kadangi to reikalauja dieta ar noras greičiau sulieknėti. O kaip jums ši naujiena, kad šokoladas greitina medžiagų apykaitą? Kasdien suvalgydami 50 g juodojo šokolado galime sumažinti streso hormono – kortizolio, gamybą organizme, kuris lėtina medžiagų apykaitą. Tačiau, šokoladas savo sudėtyje turi turėti kuo daugiau kakavos. Tinkamiausias šokoladas, kuriame galime rasti daugiau nei 70% kakavos. Venkite šokoladų su priedais (karamele, jogurtu, nuga ir t.t.), kadangi juose gausu cukraus, o tai jau jums nereikalingos papildomos kalorijos. Išimtis – apelsinų žievelės ir riešutai. Tokie priedai suteikia šokoladui daugiau naudingų savybių.

Kartusis šokoladas gali būti ir puikus antidepresantas. Suvalgiusi gabalėlį šio nuostabaus saldumyno, paskatinsi laimės hormono – endorfino, gamybą smegenyse. Taigi, pabėk minutei nuo kasdienės įtampos ir užkask šokolado, kuris apsaugos nuo nervinio išsekimo. Taip pat jame gausu ir naudingų A, B grupės vitaminų bei geležies ,magnio, kalio ir fosforo. Šokoladas pasižymi ir tonizuojančiomis savybėmis, kadangi jame galime rasti kofeino.

Ne paslaptis, kad šokoladas veikia kaip afrodiziakas. Pirmoji širdelės formos dėžutė buvo išrasta 1864 metais. Nuo tada Richard Cadbury išradimas tapo perkamiausia Valentino dienos preke. Nebereikalo vyrai dovanoja moterims šią saldžią dovaną, kadangi šokoladas ne tik padidina lytinį potraukį bet ir padeda mums atsipalaiduoti.

Šokolado plytelė gimė 1847 metais. Iki to laiko kakavos pupelės buvo naudojamos kaip gėrimo sudedamoji dalis. Šis gėrimas atkeliavo į Europą iš Meksikos ispanų ekspeditoriaus – Hernando Cortez, dėka ir tapo ypač populiarus tarp ispanų aristokratų. Ispanai ėmė steigti kakavmedžių plantacijas ir sugebėjo beveik šimtmetį išlaikyti tai paslaptyje nuo likusios Europos. Norint pažinti visas šokolado skonio subtilybes reikia ilgai lavinti skonio receptorius. Šokolado gamybai naudojamos kakavos pupelės būna gabenamos iš įvairiausių pasaulio kampelių. Tai turi įtakos šokolado kokybei bei skoniui. Kuo daugiau šokolade kakavos, tuo geriau jausite aštrų kakavos skonį.  Kokybiškame šokolade gali atsiskleisti ir tam tikri poskoniai, pavyzdžiui, vaisiniai, tabako, žemės ir t.t.

Actekų vadinamas “dievų maistu”, lengvai tirpstantis burnoje ir nepaprasto skonio šokoladas jau senai tapo saldumynų karaliumi, kuriam neįmanoma atsispirti. Mokslininkai pataria atsiduoti šiam potraukiui ir kasdien pasimėgauti bent gabalėliu šio nuostabaus gardumyno.

Nuotrauka iš fanpop.com

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here